Over Appartementencomplex Hendrikhof

Appartementencomplex Hendrikhof, een prachtige plek onderaan de vuurtoren van Westkapelle. De ideale bestemming voor uw vakantie.

Appartementencomplex Hendrikhof was vroeger een boerderij. De boerderij is gebouwd in 1948 in opdracht van Hendrik van Sluijs, de opa van de huidige eigenares. Het was de eerste boerderij in Westkapelle die in het kader van de wederopbouw na de tweede wereldoorlog is gebouwd. De schuur is gebruikt als opslag voor onder andere aardappelen en uien en als stalling van landbouwvoertuigen.
In het begin stonden er ook koeien en paarden in de schuur. De paarden werden al snel vervangen door tractoren en de koeien moesten ook al snel het veld ruimen, omdat de veehouderij te intensief was voor opa. Daarna werd de focus verlegd naar akkerbouw. Met uitzondering van een periode in de jaren 70, het bedrijf was inmiddels overgenomen door de zoon van Hendrik, de vader van de eigenaresse. Hij had het plan opgevat om naast de akkerbouw kippen te gaan houden. Boven in de schuur waren honderden kippen gehuisvest, gehouden voor de verkoop van eieren. Helaas zat de kip met de gouden eieren er niet bij en moesten ook de kippen weg.

In 2015 hebben wij, Leo en Heleen Wisse, de schuur gekocht van vader, omdat het gebouw voor de derde generatie boer niet praktisch was als bedrijfsgebouw. Wij woonden inmiddels al in het huis van de boerderij en zijn gaan brainstormen wat te doen met de schuur. Het idee groeide om er vakantieappartementen in te bouwen. Na een jaar van mogelijkheden onderzoeken en plannen maken zijn we gestart met het realiseren van appartementen. Na een periode van afbreken en opbouwen is het nu een fantastisch appartementencomplex geworden wat zeer geliefd is bij de toeristen.

De vier appartementen hebben allemaal een eigen karakter, mooie lichte ruimtes en een moderne, sfeervolle inrichting. De mooie authentieke elementen, zoals balken en gebinten, zijn bewaard gebleven en smaakvol verwerkt in het geheel.

Hendrikhof, een heerlijke plek om vakantie te houden. Hartelijk welkom!

Leo en Heleen Wisse

Het interieur met rieten dak en gebinten. Alles is leeg, we kunnen aan de slag!

Het dak gaat eraf

Alleen de spanten en gebinten blijven staan

Het nieuwe dak gaat erop

Twee verdiepingsvloeren gelegd en de ruimtes krijgen hun vorm

Wirwar van balken en muren

De spanten blijven in het zicht

De gebinten ook

De schilders maken er wat moois van

Overal ligt vloerverwarming, de gasten zitten er warmpjes bij

Terras wordt aangelegd

Het is hard werken om alles op tijd klaar te krijgen, maar we hebben er plezier in!

De bedden zijn opgemaakt, de gasten kunnen komen!

Hendrikhof is klaar, verhuren maar!

Hendrikhof

Kerkeweg 2
4361 JA Westkapelle
Nederland
+31(0)653363844
+31(0)118-572237
info@hendrikhof.nl